fredag den 15. maj 2009

Dag 40

En af haletudserne inde er blevet til en frø, den har fået lunger og er derfor kravlet på land for at trække vejret. Frøen har også skiftet menu: den vil gerne have insekter i stedet for alger.
Det er en voldsom forandring, større end ved fødslen hos pattedyr. Haletudserne får lunger og skal op af vandet for at trække vejret, de ændre sig fra planteædere til kødædere (fra bakterie/algeædere til insektædere).
Desværre var der én haletudse, der ikke fandt ud af at kravle op på land; den druknede. Jeg har derfor sluppet alle de indendørs haletudser/frøer ud i søen, hvor de kom fra. I søen er det lettere for de små frøer at kravle på land, fordi de bare kan følge søbunden ind mod land. I akvariet skal de finde en flydende pind, at kravle op på, hvilket er meget sværere.

Haletudserne og specielt de små frøe er tungere end vand, så de synker hvis de ikke svømmer, de små frøer har mistet deres svømmehale og er derfor ikke nær så gode svømmere som haletudserne var.

Frøerne blev sat ud i søen helt inde ved kanten i det 21 grader varme vand, vandet i akvariet de kom fra var 20 grader, længde af frøen 13 mm.


Haletudserne udenfor er stadig haletudser, de har hverken forben eller bagben endnu.
Temperatur skftende mellem 23 grader om dagen til 11 grader om natten.