torsdag den 16. april 2009

Nye æg dag 9 - 8 og 7
Dag 9:
Haletudserne indenfor vokser stille og roligt videre. Her er et billede af en af haletudserne indenfor, der gnaver bakterier og alger af termometeret.

Temperaturen er 22 grader. Haletudsen er 13 mm lang.Haletudserne udenfor har stadig udvendige gæller, her er et billede af to af dem, der gemmer sig i vandpesten.

Vandtemperauren er 17 grader. haletudserne er 12 mm lange.I dag er alle æggene i søen klækket, det vrimler med haletudser, der alle er fri af deres gelé, men de er stadig samlet i én stor flok.

Her er et lille udsnitsbillede af den samlede flok haletudser i søen:


Dag 8:
I dag er Der er ikke nogen forandring at se på haletudserne, de trives og vokser stille og roligt.
Her er et billede af en haletudse indenfor, man kan se dens endetarm nederst mellem halen og hovedet. Ved endetarmen kan man se, at haletudsen har spist normalt, fordi der hænger afføring ud af den som en lille tråd.
Temperaturen er 22 grader. Haletudsen indenfor er 13 mm lang.Haletudserne udenfor, har heller ikke forandret sig ret meget, her er et billede af en af haletudserne. På billedet kan man tydeligt se at den stadig har udvendige gæller, man kan også tydeligt se algerne på glasset, som er føde for haletudserne.
Temperaturen er 25 grader. Haletudsen er 11 mm lang.Dag 7:
I dag er haletudserne indenfor udviklet så meget, at de ikke længere har udvendige gæller. Gællerne er nu inde i hovedet på haletudsen, det er første trin i forvandlingen fra gæller til lunger, som den voksne frø har. Her er et billede af en haletudse indenfor.
Temperatur 22 grader. Haletudsen indenfor er 12 mm lang.

Haletudserne udenfor har stadigvæk gællerne udenpå kroppen, men de er blevet mindre.
Her er et billede af en haletudse udenfor, hvor den gnaver alger og bakterier af vandpesten.
Det er ikke nødvendigt at fodre haletudserne, så længe der er vand og lys nok i akvariet, så dannes der tilstrækkeligt med alger og bakterier, som er føde for haletudserne.
Temperaturen er 18 grader. Haletudsen udenfor er 10 mm.